Saturday, October 21, 2006

sõjatibibloog III

Sõjatibi käis eile Saatjaga siis pidulikul aktusel. ymberringi vormis mehed. väga kaunis. palju head toitu, mida tublid s6jatibid vormis s6jameeste auks valmistanud olid. allakirjutanu kaasaarvatud, sõjatibide köök on eraldi kogemus, seal on ikka korralikult maailma näinud nooremaid ja vanemaid s6jatibisid, kes lahkelt pajatavad jutte selliseid, et mehed koridoris vaat et punastades mööda hiilivad, ega julgegi rohkem pead sisse pista et kas kurki/juustu/singirullitäidist saaks.
Kahjuks ei pidanud Saatja väga kaua vastu, kui tytarlapsed omavahel langevarjuhypetest ja kooriringreisidest ja maalilaagritest sädistama hakkasid. Söömisest ärme räägigi, sõjatibi on korralik Priske Eesti Neiu TM ja me j6udsime ikka päris mitu ringi teha nii võileiva-, kui puuviljatordi juurde. Kaalu peab jälgima, et see toit mööda kylgi niisama maha ei jookseks, vaid ikka pidama jääks. mis muidu toetab ja pehmendab, eksole.
No, igatahes kui siis pidu läbi sai, siirdus see sõjatibi kyll yhte õudsasse kohta, kyll teise, aga maandus l6puks turvaliselt kaunite sõjast naasnud noormeeste ja õlle seltsi, kus sai räägitud pikalt.. peamiselt s6javäekogemustest. natuke igav võibolla, aga sõjatibi sisustas seda aega vägagi kasulikult, imetledes kord kauneid pruune, kord siniseid silmi. seejärel aga meenus kusagil varasemal öötunnil, et hommikul vara on ju tytarlapsel kohustus ka eeskujulikult loengusse minna. ja seega viisid kõps-saapad tibi koju, ja m6ned tunnid hiljem veeres tibi voodist otse maleva õppeklassi.
seal tuli silmad puhta vägivaldselt lahti murda, kuid 6nneks on sõjatibid kogenud ja mõistlikud, ning teavad,et esimene asi 6ppel tuleb k6igile hästi palju syya, teed ja kohvi anda. noh, seesama kaalu jälgimise teema ikkagi. ega siis riigikaitse kerge töö ole, et seda niisama näksileiva ja madalkalorluse k6rvalt teha.
seejärel oldi asjalik, m66deti sammupaare, asimuute ja muud taolist, käidi lahingtibipaaris mööda linna kompassi ja instruktsioonidega (ja nyyd ca 195 sammupaari suunas 134, sealt 65 sammupaari suunas 35, määra nähtavale tulnud punase hoone edelapoolsema nurga asimuut) tähtsa näoga orienteerumas, hinnati vastutegevust (nii, poisikesed kuurikatuse all, näe, seal kaevatakse keset tänavat kaevikut, ärme sealt lähme, oioi! koerad! ettevaatust! dziip?kesettänavat? ei huvita, meil on vaja saada 29 sammupaari kirdesse,las ootab!)ja siis.. ja siis avastati kojuj6udes, et on kohviyledoos, ja ajal, mil enamus alles ärkavad/toibuvad pohmakast on see tibi täielik energiajänku ja ei oska midagi pihta hakata selle elevusega. oleks hiljem metsas vähemasti samapalju seda energiat, siis ei tohiks kyll prooviga väga raskusi tekkida :D

0 Comments:

Post a Comment

<< Home